Úterý, 30 dubna, 2024
- Reklama -ženy
HomeInvesticeInvestor představil investici, při které vznikne 800 pracovních míst

Investor představil investici, při které vznikne 800 pracovních míst

- Reklama -aktualita

Investici, při které vznikne více než 800 pracovních míst, představil investor poslancům městského zastupitelstva v Senici na posledním letošním zasedání.

V roce 2022 chystá společnost Vaillant group Heat Pump Production výstavbu výrobního závodu zaměřeného výhradně na výrobu tepelných čerpadel. „Cílem je vybudovat jeden z nejinovativnějších závodů na výrobu tepelných čerpadel v Evropě, abychom splnili rostoucí požadavky trhu. Zároveň tím chceme posílit vývojové a výrobní kapacity na Slovensku. V neposlední řadě podpoříme lepší klima a udržitelnější budoucnost v vytápění,“ uvedl budoucí ředitel závodu Radovan Přístavek.

Celková investice do nového závodu je vyčíslena na 120 milionů eur. „Kromě těchto našich investic nám vláda schválila investiční pomoc ve výši 18 milionů eur ve formě úlev na dani z příjmů,“ informoval Přístavok.

Jak doplnil, Senicu si vybrali iz důvodu blízkosti k jednomu ze dvou závodů, které už na Slovensku má společnost ve Skalici a kde má také vývojové centrum. „Našli jsme zde vhodné podmínky v průmyslové zóně. Plánujeme zde vyrábět venkovní jednotky a vnitřní hydraulické moduly pro tepelná čerpadla,“ doplnil ředitel budoucího závodu.

Celková rozloha závodu je plánována na ploše 55.000 čtverečních metrů (m2). Výstavba by se měla spustit na jaře 2022, začátek náboru nových pracovníků je plánován na konec roku 2022 a spuštění výroby je naplánováno ve druhé polovině roku 2023.

- Reklama -podnikatel
- Reklama -PR články
Must Read
- Reklama -PR články
Related News
- Advertisement -podnikatel