Pátek, 20 září, 2024
- Reklama -ženy
HomeRady a NávodyProdej zavedené rodinné firmy může proběhnout zcela podle vašich představ

Prodej zavedené rodinné firmy může proběhnout zcela podle vašich představ

- Reklama -aktualita

Jak dát svou rodinnou firmu na prodej, když víte, že jste stáli u jejího zrodu, vytvořili jste ji doslova z ničeho a nyní se jí musíte vzdát, protože již nemáte žádného nástupce? Toto těžké životní rozhodnutí může dopadnout zcela podle vašich představ – stačí se obrátit na tým profesionálů, kteří vědí, jak uspokojit své zákazníky a poradí, jak na prodej zavedené firmy.

Rodinné firmy na prodej znamenají citové zapletení

Prodej zavedené firmy, která má rodinnou tradici a předávala se v rámci rodiny z generace na generaci, může být příjemnou zkušeností také pro původního majitele. Ten samozřejmě dostane dobře zaplaceno, ale tím by obchod rozhodně neměl skončit. Kromě finančního obnosu by měl před podepsáním kupní smlouvy vědět, co se s jeho firmou stane.

Proč je prodej zavedené firmy těžkým rozhodnutím

Zejména v případě rodinných firem dochází k tomu, že jsou k nim jejich majitelé a mnohdy i zaměstnanci citově připoutáni. Jestliže již stávající majitel nemá žádné pokračovatele, může být prodej firmy těžkým rozhodnutím. Zejména v případě, že neví, komu firmu svěří a jak s ní její nový majitel naloží.

Stanovte si podmínky prodeje a najděte ideálního kupce

Proto je nejlepší spolehnout se na tým odborníků, kteří majiteli sdělí reálnou prodejní cenu a po společném rozhovoru najdou ideální zájemce. Před podepsáním smlouvy je možné dohodnout se na tom, že nový majitel nevyhodí stávající zaměstnance a bude pokračovat v odkazu firmy a hrdě naplňovat její poslání. Díky tomu bude moci stávající majitel odejít s klidným svědomím do důchodu a vědět, že jeho původní firma je v dobrých rukou.

Když se do prodeje vloží citové pouto, vždy to s sebou přináší komplikace. Naštěstí se ale dá prodej rodinné firmy vyřešit rozumně a ke spokojenosti prodávajícího i kupujícího. Stačí si stanovit podmínky, za kterých chce dosavadní majitel svou firmu prodat a následně najít správného zájemce, pro kterého nebudou tyto požadavky svazující.

- Reklama -podnikatel
- Reklama -PR články
Must Read
- Reklama -PR články
Related News
- Advertisement -podnikatel